Geschiedenis

WalstraschoolHet dorp Kropswolde bestaat al lange tijd. In 1748 werd besloten tot de bouw van een school. Na ruim 150 jaar (in 1892) is de school voor de eerste keer verbouwd. Dit gebouw staat nog steeds in het dorp en heet inmiddels

“Het Kropshuus “, Dit is nu in gebruik als dorpshuis. Onze gymzaal zit vast aan het dorpshuis en de leerlingen vanaf groep 3 gymmen daar regelmatig. In 1953 werd iets zuidelijker een nieuw gebouw neergezet, dat sinds die tijd de "Walstraschool" heet.

Maar wie was toch die heer Walstra, naar wie onze school is vernoemd ?

Walstraschool geschiedenisDe heer W. Walstra was "hoofd van een school te Arnhem" en samen met J. Ligthart en H. Scheepstra schreef hij een nieuwe methode: 'Het volle leven'. Dat was in die tijd een vernieuwende methode, waarin ze de leerkrachten stimuleerden om zoveel mogelijk met de kinderen erop uit te gaan, bijv. naar het bos en de houtzagerij. Daarna konden ze alles terugzien op platen. Misschien kent u zelf nog de platen van C. Jetses die bij deze methoden zijn gemaakt.