Huisvesting

Opening walstraschoolWie onze school via de hoofdingang binnenkomt, ziet direct aan de linkerkant een mooi kunstwerk met de naam van onze school. In 2003 is dit kunstwerk gemaakt door alle kinderen die toen bij ons op school zaten. Een cadeau aan onze school ter herinnering aan de verbouwing.

Een schoolgebouw uit 1953 oud maar ook modern, want…………

Onze school blijft bij de tijd:

Walstraschool bij de tijdZo werden er in 2003 nog twee nieuwe leslokalen en een speellokaal voor de kleuters bijgebouwd. Ook de huidige entree is toen aangebouwd. Door de gele wand in de gemeenschapsruimte open te schuiven creëren we een grote ruimte (speellokaal en gemeenschapsruimte) die we kunnen gebruiken voor allerlei gezamenlijke activiteiten.

In 2005 is er weer een heel mooi groot lokaal voor de kleuters bijgekomen.

Peuterspeelzaal “Berend Botje”

De peuterspeelzaal 'Berend Botje' is ook aan onze school gebouwd. De peuters komen af en toe bij onze school op visite. Dan zingen peuters en kleuters samen of ze werken aan een gezamenlijk project. Soms picknicken ze samen en zijn ze bijna 4 jaar?? Dan komt één van de juffen samen met de bijna kleuter regelmatig even bij ons aanwippen. Dat maakt de overgang naar de basisschool een stuk makkelijker.

Spelen op het plein

De leerlingen uit de groepen 1 t/m 4 spelen samen buiten op het "kleine plein" naast het onderbouwlokaal. De kinderen mogen in de pauze ook op het tennisveld spelen. De groepen 5 t/m 8 spelen op het "grote plein".

Wij zorgen voor sportmateriaal om het buitenspelen aantrekkelijk te houden.

In 2009 hebben we de inrichting van de beide pleinen opgepimpt met allerlei leuke spelletjes en een klimrek.

Bewegingsonderwijs

Groep 1 en 2 krijgen in het speellokaal hun bewegingsonderwijs. Dit is belangrijk voor een goede senso-motorische ontwikkeling. Vanaf groep 3 maken we gebruik van de gymzaal in het dorpshuis, die zich op loopafstand van de school bevindt. Naast de school liggen een tennisbaan en een sportveld waar wij, bij mooi weer, gebruik van maken.

School bovenaf